Riool verstopt Geldermalsen

Een riolering verstopping in Geldermalsen lossen wij graag voor u op!

Als de riolering verstopt raakt in Geldermalsen, dan kunnen daar extra problemen bijkomen. De verstopte leiding lekt misschien ook vocht, waardoor ook ongedierte wordt aangetrokken. Is uw riool verstopt en wilt u dit uitgebreid laten onderzoeken en oplossen? Wij beschikken over een zeer ervaren vakman die iedere dag in Geldermalsen en omgeving werkt.

Hoe kan uw riolering verstopt zijn geraakt?

Verstoppingen ontstaan nooit zomaar: er is altijd een aanwijsbare reden. We zullen hier de meest voorkomende noemen, mogelijk zeggen deze u al iets. Belt u daarna de vakman, dan moet u hem zeker vertellen hoe het probleem zich uit.

1. Riool verstopt door dagelijks gebruik
Het kan een keer gebeuren dat een leiding langzaam dichtslibt door haren, zeep of vetresten. U maakt immers iedere dag gebruik van uw wc, douche of gootsteen.

2. Riool verstopt door kapotte leiding
Een leiding kan breken en gaan lekken. Op deze leiding kan druk van buitenaf zijn opgelegd of de leiding is door veroudering steeds meer gaan barsten.

3. Riool verstopt door verzakking
Leidingen kunnen verschuiven door grondverzakking of ze zijn al sinds de bouw van het pand niet goed op afschot gelegd. Tussen de verschoven leidingen kunnen dan resten blijven steken.

Hoe verhelpt de riooldeskundige een verstopte riolering?

De deskundige komt binnen 24 uur langs. Eerst zal hij proberen om de verstopping (mechanisch) te verwijderen. Lukt dit niet, dan zal hij een inspectie uitvoeren. Met een rioolcamera of rookgenerator kan hij op eventuele gebreken controleren. Reparaties en/of vervanging van buizen kunnen daar een logisch gevolg van zijn.

Is er enkel sprake van een verstopping? Als deze diep in de riolering ligt, dan kan deze opgespoord worden met de camera. Is deze vrij oppervlakkig gelegen, dan kan de specialist de verstopping snel verwijderen met een hogedrukreiniger of een (mechanische) ontstoppingsveer. Een dergelijke behandeling duurt ongeveer een uur.

Riolering verstopt? Zo worden de kosten bepaald

De kosten voor het verhelpen van een verstopt riool kunnen per locatie en situatie verschillen. En niet elk probleem brengt dezelfde aanpak met zich mee. De specialist neemt daarom de volgende zaken in acht bij het bepalen van de prijs:

  1. Hoe is het riool verstopt geraakt?
  2. Uit welk materiaal bestaat de verstopping?
  3. Is de verstopping goed bereikbaar?
  4. Is er misschien ook sprake van een kapotte of verschoven leiding?
  5. Moeten er reparaties worden uitgevoerd?
  6. Met welk gereedschap moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd?
  7. Hoeveel uren zullen de werkzaamheden in beslag nemen?

Verstopt riool voorkomen

Een verstopping in het riool is alleen maar lastig voor u, uw gezin of uw personeel. Onze specialist heeft daarom alvast wat tips voor u, zodat u een volgende verstopping vanaf nu kunt voorkomen.

  1. Giet nooit olie of vet in de riolering.
  2. Spoel de riolering eens per maand goed door met soda en heet water.
  3. Werk tampons, maandverband en vochtige doekjes in een afvalemmer, maar niet in een toilet.

Riool verstopt in Geldermalsen en u heeft nu hulp nodig?

Als u in Geldermalsen of omgeving woont of werkt, kunt u altijd rekenen op een lokale expert. Bel nu voor een afspraak en u wordt binnen 24 uur geholpen. Ook in de weekenden en/of op feestdagen staat onze specialist voor u klaar.

Riool verstopt Geldermalsen?

Wij staan 24/7 voor u klaar!